“Днес Путин води война срещу демокрацията в Европа и света,

...
“Днес Путин води война срещу демокрацията в Европа и света,
Коментари Харесай

Николай Денков: Демокрацията, а не НАТО е враг на Путин

“Днес Путин води война против демокрацията в Европа и света, а не против НАТО. ” Това съобщи министър председателят в оставка Николай Денков на конференция във връзка 20-годишнината от участието на България в НАТО.

“75 година след основаването си, НАТО потвърди, че може сполучливо да се приспособява към провокациите, а те в последно време се усилват. Както господин Паси сподели: Само дружно можем да бъдем мощни. Завет, който сме получили и би трябвало да предадем ”, сподели той.

През последните години съветският президент стартира войната против Украйна, споделя, че разширението на НАТО е опасност за Русия. Войски на НАТО нямаше по границите до 2014 година, до момента в който не атакува Крим. Инфраструктура на НАТО в никакъв случай не е имало в Украйна. Но това не попречи на режима му, продължи Денков. Той изясни, че през днешния ден Русия води война с всички страни, в това число България, само че тя е хибридна.

Врагът на Путин не е алианса. Най огромната опасност за режима там е одобряването на демокрацията по границите на Русия, безапелационен бе той.

НАТО подсигурява сигурност. Няма по какъв начин да има икономическа, енергийна, обществена, здравна и управническа резистентност и непоклатимост, без нужните гаранции за предпазване на суверенитета, акцентира Денков.

България можеше от дълго време да е напреднала с модернизацията на въоръжените сили, в случай че разноските за нея не бяха намалели под 1% от Брутният вътрешен продукт през 2018-2019 година, а в същия миг да има пари за съветските планове като Турски поток, уточни министър председателят в оставка.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР