Днес прокуратурата решава дали да бъде поискан постоянен арест за

...
Днес прокуратурата решава дали да бъде поискан постоянен арест за
Коментари Харесай

Адвокати за ареста на Десислава Иванчева: Това беше ненужно зрелище

Днес прокуратурата взема решение дали да бъде пожелан непрекъснат арест за кмета на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева и за останалите двама арестувани. Ръководителят на профилираната Иван Гешев сподели за Българска национална телевизия, че са събрани задоволително доказателства преди да се пристъпи към ареста на Иванчева. А юристите Иво Найденов и Людмил Рангелов дефинираха ареста като излишно зрелищен.

Според ръководителя на Специализираната прокуратура Иван Гешев, обвиняването против кмета на Младост се основава на специфични разследващи средства и е мъчно да се повярва на защитната теза, че парите може да са подхвърлени.
Иван Гешев - началник на профилираната прокуратура: Несериозно е да се твърди, че някой подмята 70 000 евро като изключим това, целия развой е документиран със СРС.
Десислава Иванчева престоя повече от 4 часа с белезници на кръстовище в центъра на София в час пик и това провокира спорни мнения.
Иван Гешев - началник на профилираната прокуратура: Няма процедура за взимане на рушвет. Ние сме подхванали дейности по задържане, с цел да не загубим парите. спряхме ги в първия миг, в който успяхме да ги задържим и бяхме сигурни, че са взели парите.
Според юристите Иво Найденов и Людмил Рангелов е било допустимо да се избере друго място и за задържането на Иванчева, както и за броенето на банкнотите.
Иво Найденов - юрист: Броенето на въпросните пари да става на друго място. Да става и в наличието на бранителя на арестуваното лице. Не е било належащо да се стои на булеварда и да вършим кино. Людмил Рангелов - юрист: Поставянето на белезници е една изключителна мярка. И наподобява несериозно. Това е едно вещество, което доста трайно прониква във кожата и доста мъчно се почиства.
Заради цялостното подпомагане на медиатора, който е направил признания, е допустимо той да бъде освободен.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР