Днес програмата е богата, но изборът на три най-интересни двубоя

...
Днес програмата е богата, но изборът на три най-интересни двубоя
Коментари Харесай

Три мача от 10 август, които не бива да пропускате


Днес програмата е богата, само че изборът на три най-интересни дуела е относително елементарен. Григор Димитров продължава присъединяване си в Монреал, Кирьос и Медведев оформят един от най-вълнуващите конфликти напоследък, а лебедовата ария на Серина Уилямс продължава с мач с Белинда Бенчич.

Григор Димитров – Алекс де Минор

Първата ракета на България сподели известни съмнения в първи кръг против дебютант на равнище ATP, само че началният му удар изглеждаше в чудесна кондиция, а това постоянно е добър знак за някогашния №3.

Сега място за подценяване и разпределяне няма, защото против него ще бъде международният №21 Алекс де Минор, който в профил Денис Шаповалов в предходния стадий на конкуренцията.

Австралиецът наподобява покрай най-хубавата си форма, откакто сграбчи трофея в Атланта и стигна до осминафиналите на Уимбълдън. Въпреки това той към момента няма четвъртфинал на Мастърс в кариерата си и това е първата цел пред него в Монреал.

Двамата досега са си разменили по една победа в Тура и са способни да основат оспорван и завладяващ конфликт. Победителят ще продължи към дуел с тенисиста, който завоюва идващия мач в листата ни:

Ник Кирьос – Даниил Медведев

Австралиецът показа, че въпреки да се усеща добре физически след купата във Вашингтон, душевен е изцяло отпаднал. Въпреки това той обича огромните мачове, а какъв по-голям от този със международния №1?

Кирьос се любува на най-силния си сезон досега, като единственият случай, в който приключи шампионат без най-малко две победи, бе на Australian Open. Тогава във втори кръг го победи… Даниил Медведев.

Руснакът също идва в добра форма след трофея в Лос Кабос и ще се надява да я придвижи и в Монреал, защото Карлос Алкарас се доближава все по-бързо до него в ранглистата.

Дори и без високия залог обаче, този дуел не би бил за пропускане, тъй като един против различен излизат извънредно надарени тенисисти.

Серина Уилямс – Белинда Бенчич

Мачовете на Серина Уилямс са събитие по този начин или другояче, само че в този момент повече отвсякога – именитата американка разгласи, че поставя завършек на кариерата си, тъй че идните седмици ще са последните, в които ще можем да следим носителката на 23 трофеи от Големия шлем в деяние.

Срещу нея излиза олимпийската шампионка Белинда Бенчич, която през 2022 стигна до два финала, само че изгуби и двата от Онс Жабер. Световната №12 търси мощна втора половина на сезона.

Уилямс води с 2-1 в директните дуели, само че единствената победа на 25-годишната ѝ съперничка пристигна точно в Торонто – по път към трофея през 2015 тя отстрани Серина на полуфиналите с 3-6 7-5 6-4. Сега, месец преди 41-вия си рожден ден, някогашната №1 може и да не е в най-хубавата си форма, само че оповестяването на новината за края на кариерата ѝ може да я освободи от доста насъбрано напрежение и упования, а когато тя играе с отпусната ръка, остава рискова даже и на тази възраст.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР