Днес продължава публикуването на официалните финансови отчети на различните компании.

...
Днес продължава публикуването на официалните финансови отчети на различните компании.
Коментари Харесай

През първото тримесечие на 2018 година, печалбата на Intel се е увеличила с 50%

Днес продължава публикуването на формалните финансови доклади на другите компании. Малко след AMD своя доклад показа и Intel.
За интервала от месец януари до месец март тази година, процесорният колос е осъществил продукция за $16,1 милиарда. Това е с 9% повече спрямо аналогичния интервал на предходната година. В същото време, чистата облага спрямо Q1 на 2017 година, се е нараснала с един и половина пъти и е в размер на $4,5 милиарда.

Основният приход на Intel идва от продажбите на процесори, чипсети и системи-върху-чипа за лични компютри и преносими компютри. През последните 3 месеца отделът Client Computing Group е осъществил продукция за $8,1 милиарда. Това е с 3% повече от постигнатото през през предишното тримесечие. С същото време, приходът на отдела Data Center Group, спрямо предходната година се е нараснал с 25% и доближи $5,2 милиарда.



Ще се отнася до останалите отдели на Intel, „интернет на нещата“ и „програмируеми решения“ са генерирали надлежно $840 милиона и $848 милиона. А отделът Non-Volatile Memory Solutions, занимаващ се с продажбите на енергийно самостоятелна памет заяви за приход от $1 милиард.

Следващото тримесечие Intel има намерение да завърши с приход $16,3 милиарда.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР