Днес приятели, близки и граждани ще могат да отдадат последно

...
Днес приятели, близки и граждани ще могат да отдадат последно
Коментари Харесай

Последно сбогом с Божидар Димитров

Днес другари, близки и жители ще могат да отдадат последно довиждане на известния български историк проф. Божидар Димитров.

Поклонението ще бъде в Слънчевата зала на Националния исторически музей. Прощалната гала ще продължи 6 часа и в този ден музеят, на който той бе шеф дълги години, ще бъде затворен за гости, оповестиха от управата на институцията.

Сбогуването с проф. Димитров ще стартира в 10:30 часа. Той умря ненадейно в неделя пред дома си, до момента в който чакал щерка си за фамилно празнуване на рождения й ден. Историкът е имал сърдечно заболяване, поради което на няколко пъти е одобряван в болница.

Волята на Димитров е била да бъде кремиран, а прахът му да бъде разпилян над Созополския залив.

Божидар Димитров е роден на 3 декември 1945 година в Созопол. Той е историк, лекар на историческите науки, дълготраен шеф на Националния исторически музей. През 2009 година проф. Димитров бе определен за депутат, а в първото държавно управление на ГЕРБ бе министър без портфейл, отговарящ за Агенцията за българите в чужбина, Държавна организация „ Архиви “ и Дирекцията по вероизповеданията към Министерския съвет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР