Днес пристигнаха над 62 000 дози от ваксината на Пфайзер.

...
Днес пристигнаха над 62 000 дози от ваксината на Пфайзер.
Коментари Харесай

Проф. Ангелов с новини за ваксината на АстраЗенека

Днес дойдоха над 62 000 дози от имунизацията на Пфайзер. От в този момент всеки понеделник ще идват по толкоз. Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов по време на брифинг, заяви Novini.bg.

Днес обсъдихме няколко казуса. Опашките от общопрактикуващи лекари пред СРЗИ за ваксини. Ще изготвим логаритъм за възстановяване на логистиката. По-сериозното нещо е, коли на Министерство на вътрешните работи да бъдат употребявани за логистиката на имунизациите от РЗИ до лекарските кабинети. Не одобрявам обвиняванията, че не е основана логистика, уточни той.

" Другото неприятно за мен е, че хора се викат със смс във имунизационен център и той не работи. Ваксините, които са налични са на АстраЗенека, незадоволителни са тези на Пфайзер. Колегите знаят, че нямат ваксини. Есемесите са пуснати и се получава негоден телефон. Интересът към " АстраЗенека " спадна до нулево равнище. Единици са тези, които желаят да си я слагат, макар че тя е безвредна ", изясни здравният министър.

" Какво би трябвало да създадем с хората, които имат първа игла. И какво със хората, които желаят да си слагат втора доза. Това би трябвало да решим незабавно, нито една ваксина не е изхвърлена. Всички се съхраняват ", разясни проф. Костадин Ангелов. Според него, системата ще продължава да работи, до момента в който се изчерпи нуждата от слагането на ваксини.

" България е страната, която ще получи най-голямо количество ваксини. И това го изискуем на премиера Борисов и на неговия престиж ", сподели здравният министър.

" Ако няма интерес към имунизациите, те ще бъдат изтеглени. Спрямо договорите, които имаме с Европейската комисия, ще преценим какво да се прави с тях. Ще се съхраняват в хладилници и ще се реши по какъв начин ще се действа по-нататък. Не сме изхвърлили или прахосали нито една доза ваксина ", безапелационен е министър Ангелов. Системата сега работи в ненормална среда. Тя ще работи доникъде на годината, до момента в който изкореним това заболяване, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР