Днес президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне

...
Днес президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне
Коментари Харесай

Радев връчва днес мандата на Продължаваме промяната

Днес президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за сформиране на държавно управление на " Продължаваме промяната “. Мандатът ще бъде даден на претендента на партията за министър-председател - акад. Николай Денков.

Народните представители не утвърдиха кандидатурата за министър председател на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски, който получи първия мандат за сформиране на държавно управление. " За " него гласоподаваха 113 депутати, " срещу " бяха 125. Подкрепа за кандидатурата на проф. Габровски за министър председател с първия мандат пристигна от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, на Движение за права и свободи и " Български напредък ", само че гласовете на депутатите от тези партии не доближиха.

По устав, когато претендентът за министър председател не е утвърден от Народно събрание, идващите 2 решения за конструкция и състав на кабинета не се гласоподават. Днес от " Продължаваме промяната " канят парламентарните групи да изчистят крайния текст на тези цели и задания, да го оформят като програмна декларация с упованията на 5 януари тя да бъде включена за гласоподаване в пленарна зала. Ако тази декларация не бъде призната от Народното събрание, от " Продължаваме промяната " ще върнат мандата за сформиране на кабинет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР