Днес президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен,

...
Днес президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен,
Коментари Харесай

Проф. Христова: Президентът си е поставил цели и ги следва много категорично

Днес президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на разгласи, че дружно с вицепрезидента ще се кандидатират за нов мандат. Това подейства като гръм в политическото пространство.

Според социологът Юрий Асланов, с цел да прекратят слуховете и догадките, че президентът ще прави политически план, Радев и Йотова оповестиха, че ще кандидатират още веднъж, а Българска социалистическа партия би трябвало да се произнесе и да каже дали ще ги поддържа.

"Заявката на Радев е безапелационна, без значение дали ще получат поддръжката на Българска социалистическа партия, двамата с Йотова ще се кандидатират за президентска двойка ", показа той в предаването "Денят онлайн " по Нова нюз.

По думите му, в случай че управлението на Българска социалистическа партия забави реакцията или стартира да увърта, ще стане ясно, че не е спектакъл, а с това ранно насрочване на изборите, дава преимущество на ГЕРБ. Той счита, че колкото по-нататък бяха те, нямаше да е от изгода на ръководещите, само че Радев постъпи доста честно.

От своя страна политическият психолог проф. Антоанета Христова показа, че президентът е доста безапелационен във връзка с преследването на задачите си.

"Той си е сложил задачата, преследва си я, без благоприятни условия да бъде обезверен в позициите си. Върви си по проекта и по пътя, който е начертал. Много ясна е борбата сред Радев и Борисов (ГЕРБ). Поведението на президента е доста прогнозируемо ", изясни тя.

По думите ѝ сред Българска социалистическа партия и Радев няма спор, а синхрон. Ако обаче президентът е изненадал Нинова, реакцията от нейна страна няма да бъде подкрепяща. Според Христова, даже Корнелия Нинова  Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на Коалиция с цел да не поддържа Радев, огромна част от социалистите ще го създадат, както и хората към.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР