Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. С до

...
Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. С до
Коментари Харесай

Вторник идва със захлаждане

Днес през страната ще премине леден атмосферен фронт. С до сдържан северозападен, в Източна България - североизточен вятър ще прониква леден въздух и температурите ще стартират да се намаляват. Ще доминира облачно време и тук-там, основно в Северна и Източна България ще превали дъжд.
Минималните температури ще бъдат сред 8 и 13 градуса, оптималните - сред 12 и 17 градуса.
Над Черноморието ще доминира облачно време. На доста места ще превали слаб дъжд. Ще духа до сдържан североизточен вятър и температурите ще се намаляват. Максималните температури на въздуха ще са сред 13 и 16 градуса. Температурата на морската вода е 15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Над планините ще доминира облачно време и тук-там ще превали слаб дъжд, над 2200 метра - слаб сняг. Ще духа мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра към 9р, на 2000 метра - към 4 градуса.
В сряда вятърът ще бъде от изток-североизток, към момента до сдържан и с него температурите ще продължат да се намаляват: преобладаващите минимални ще са сред 2 и 7 градуса, оптималните - сред 8 и 13 градуса. Облачността ще стартира да се раздира, само че над югозападните региони ще се задържи забележителна и преди обяд там към момента е допустимо едва да превали.
В четвъртък ще е съвсем безшумно. Ще има повече и по-продължителни разкъсвания и понижения на облачността, изключително над планините и планинските региони. Сутрин в равнинната част от страната ще има условия за мъгла или забележителна ниска облачност, която в около Дунав и в обособени региони на Горнотракийската равнина ще се задържа по-дълго. Максималните температури ще бъдат най-вече сред 10 и 15 градуса, а минималните ще са сред минус 2 и 3 градуса, до 6-8 по Черноморието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР