Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още през

...
Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още през
Коментари Харесай

Захладнява, очакват се дъждове |

Днес през страната ще премине леден атмосферен фронт. Още през нощта вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. До сутринта ще превали в Западна и Централна България, демонстрира прогнозата за времето на Национален институт по метеорология и хидрология.

През деня в Източна България ще е най-вече облачно с превалявания от дъжд, до момента в който над Западна облачността ще намалее до слънчево време. С сдържан до мощен северозападен вятър ще нахлува леден въздух. Температурите сензитивно ще се намалят и оптималните ще са сред 23° и 28°, по-ниски тук-там в Североизточна България.

Над планините от Западна България още преди обяд облачността ще се раздра и намалее до най-вече слънчево. Над Източна Стара планина ще е облачно с превалявания от дъжд. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-северозапад. Температурите ще са сензитивно по-ниски и оптималната на 1200 метра ще е 21°, на 2000 метра – към 13°.

Над Черноморието ще доминира облачно време. Около и след обяд ще има превалявания от дъжд, в обособени региони съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са сред 24° и 27°. Температурата на морската вода е към 26°. Вълнението на морето ще се усили до 2-3 бала.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР