Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Преди обяд

...
Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Преди обяд
Коментари Харесай

Днес слънчево, но студено. Максималните температури ще са между 29° и 34°

Днес през страната ще минава леден атмосферен фронт. Преди обяд ще е най-вече слънчево, с по-значителна облачност над централните региони. След обяд над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Вечерта явленията ще обзет и Североизточна България. По-голяма възможност за местни интензивни превалявания и градушки има в Рило-Родопската област. С сдържан, в Дунавската низина и краткотрайно мощен северозападен вятър, ще нахлува студен въздух. Температурите ще се намалят и оптималните ще са най-вече сред 29° и 34°, малко по-високи в Югоизточна България.

Това е прогнозата за времето на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична активност, на повече места и по-интензивни в Рило-Родопската област. Ще духа сдържан северозападен, по най-високите елементи на Рила и Пирин - югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 25°, на 2000 метра - към 18°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. До обяд ще духа до сдържан западен, след пладне – източен вятър. През нощта против четвъртък ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Максимални температури на въздуха: 27°-30°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

На 18.08.2021 Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 36 мин. и залязва в 20 ч. и 24 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 48 мин. Луната в София залязва в 1 ч. и 39 мин. и изгрява в 17 ч. и 47 мин. Фаза: три дни след първа четвърт.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР