Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Облачността ще

...
Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Облачността ще
Коментари Харесай

Студено и дъждовно във вторник

Днес през страната ще минава леден атмосферен фронт . Облачността ще е забележителна, към и след обяд купеста и купесто-дъждовна.

Това оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Ще има превалявания от дъжд, на доста места съпроводени с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в планинските региони. Вятърът в по-голямата част от страната ще се ориентира от северозапад, в източните региони - от югозапад, ще е слаб до сдържан. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са сред 17° и 22°, в София - към 17°.

Над планините облачността ще е забележителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна, с превалявания от дъжд, над 2300 метра - от сняг . На доста места преваляванията ще са краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще е сдържан от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра - към 5°.

По Черноморието облачността ще е забележителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. Ще има превалявания от дъжд, по южното крайбрежие съпроводени с гръмотевици. Ще духа до сдържан югозападен вятър . Максималните температури ще са 14°-18°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР