Днес през първата половина от деня ще бъде облачно, ветровито

...
Днес през първата половина от деня ще бъде облачно, ветровито
Коментари Харесай

Зимата ни връхлита отново с вятър, студ и сняг

Днес през първата половина от деня ще бъде облачно, прохладно и с превалявания от сняг.
 
Жълт код за рисково време е разгласен в цялата страна. До обяд ще има превалявания от сняг, които в композиция със мощния североизточен вятър (скорост 14-19 м/сек и пориви към 24 м/сек), основно в планинските региони, ще основават условия за виелици и навявания. Очаква се формиране на неравномерна снежна завивка от към 5-10 см, по планинските проходи и повече. През деня ще е доста студено.
 
Температурите доста ще се намалят и минималните ще са сред минус 9 и минус 4 градуса . Максималните температури ще са най-вече сред минус 4 и 1 градуса, само че поради вятъра чувството ще е за по-студено време.

 Национален институт по метеорология и хидрология
След обяд от север преваляванията последователно ще стопират и облачността ще се раздира и понижава, най-късно над Рило-Родопската област.
 
В планините ще бъде неуместно за туризъм. Ще бъде най-вече облачно, прохладно и с превалявания от сняг. Привечер преваляванията ще стопират. Мразовито време. Ще духа мощен до плевел североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 8 градуса, на 2000 метра - към минус 14 градуса.-->
 
Над Черноморието ще бъде облачно, доста прохладно и тук-там, основно по южното крайбрежие, ще превалява сняг. Максималните температури ще са сред минус 1 и 2 градуса. Температурата на морската вода е 7 - 8 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, по южното крайбрежие - краткотрайно до 5 бала.

 ThinkStock/Getty Images
В неделя тук-там минималните температури ще бъдат до минус 10 - минус 12 градуса. Вятърът и в източната половина от страната ще отслабне. Над югоизточните региони ще остане облачно, към момента е допустимо да прехвърча сняг, над останалата част от страната облачността ще намалее до слънчево.

От понеделник нататък дневните температури към този момент ще са над нулата, само че утринните ще продължат да са негативни.
 
В сряда ни чака нова порция превалявания, само че основно на изток, като няма да са основни. Там, и в планините, тук-там ще превали сняг.
 ThinkStock/Getty Images
От четвъртък и изключително от петък дневните температури бързо ще се покачат и в края на седмицата ще забележим още веднъж градуси към 15.
 
Следващата събота и неделя ще е слънчево и топло.
 зима слънце време ThinkStock/Getty Images

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР