Днес преносът на въздушни маси над страната ще е от

...
Днес преносът на въздушни маси над страната ще е от
Коментари Харесай

Дежурният синоптик на НИМХ шокира с обрат в прогнозата за днес

Днес преносът на въздушни маси над страната ще е от югозапад и температурите ще се покачват. Над равнинната част от страната ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла и видимостта ще е понижена. Временно усъвършенстване на видимостта ще настава в следобедните часове.

Над планинските региони ще бъде най-вече слънчево. Максималните температури ще бъдат сред 10° и 15°, по-ниски ще остават дневните температури в местата с трайна мъгла. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за декември и още ще се увеличи. Това заяви дежурният синоптик Виктория Клещанова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието преди обяд тук-там ще има мъгла или ниска слоеста облачност. След обяд ще настава скъсване на облачността и усъвършенстване на видимостта. Почти безшумно. Максимални температури на въздуха: 13°-15°.

Температурата на морската вода е 13°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра към 11°, на 2000 метра – към 6°.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР