Днес прекрасната Хилда Казасян празнува своя 54-и рожден ден. Тя

...
Днес прекрасната Хилда Казасян празнува своя 54-и рожден ден. Тя
Коментари Харесай

Вечната усмивка на българската сцена: Честит рожден ден на Хилда Казасян!

Днес прелестната Хилда Казасян чества своя 54-и рожден ден. Тя е родена на 27 март 1970 година в София в музикално и артистично семейство, което безспорно предопределя и нейния гений и професионалния ѝ път.

„ Родих се с шанс, в семейство на музиканти. Това стана през 1970-та в безоблачен мартенски ден, което ме причислява към зодия „ Овен ”. В началото живеех на ул. „ Денкооглу ” – на „ пъпа на София ”, в къща, цялостна с музика, посетители и благоухание на всевъзможни вкусни неща “, споделя Хилда.

► 
                             

Бащата на Хилда е диригентът и композитор от арменски генезис Вили Казасян. Той е и дълготраен началник на Биг бенда на Българското национално радио.

Майката на Хилда, певицата и актриса Надежда Ранджева-Казасян , се омъжва за Вили още като студентка. По-късно, през 1958 година, пее във вокалната дамска група До-ре-ми-фа дружно със сестра си Гергана Ранджева, Гита Минкова, Катя Грънчарова.

През 1972 година Вили Казасян основава вокалната група „ Студио В “ в която с изключение на Надежда Казасян влизат и Ани Върбанова, Петър Цанков, Бойко Иванов и Петко Петков.
                             

По това време Хилда към този момент е на две годинки и несъмнено музиката е в кръвта ѝ. Орисана е да израсне с музика и да я носи в сърцето си през целия си живот – приспивана е с Франк Синатра и Ела Фицджералд.

„ Вкъщи или се правеше музика, или се репетираше музика, или се слушаше музика “, спомня си тя.

„ Първата ария, която изпях пред микрофон (на към 5-годишна възраст) бе за „ зайчето с трънчето в петичката ”... Пеенето ми бе доста по-забавно и прелестно от мъчителните безкрайни часове пред пианото “, споделя Хилда.

► 

През 1989 година приключва Националното музикално учебно заведение „ Любомир Пипков “ със компетентност Ударни принадлежности. Продължава образованието си в класическия отдел на Консерваторията още веднъж с ударни принадлежности.
                             

Докато е в музикалното учебно заведение, свири в няколко симфонични оркестъра. После е солистка на младежкия биг бенд, с който обикаля половината свят. По време на следването ѝ в музикалната академия специализира и камерна музика в Италия.

На 20-годишна възраст отпътува за Съединени американски щати, където по това време живее майка ѝ с втория си брачен партньор. Въпреки че има опция да остане, нито за момент не съжалява, че е избрала да се върне назад в България.

Скоро по-късно стартира да работя със своя братовчед Христо Йоцов. Заедно записват 6 албума и не престават да работят дружно и до момента.

„ Ако се занимавах с нещо друго с изключение на музика, щях да съм най-нещастният човек на света “, признава Хилда пред Деси Банова-Плевнелиева.

За Хилда щастието е работа.  Щастлив живот значи да честваме нещата, които са наред, и да се опитваме да изправим нещата, които не са наред. 

Хилда е известна и обичана с помощта на своето положително наличие в българския ефир и безспорния си музикален гений. За персоналния си живот приказва рядко. Зад гърба си има 7-годишен брак с починалия артист Чочо Попйорданов. От връзката си с предприемача Симеон Бучков-Бучи има щерка на име Надежда-Мари, която е родена през 2002 година и също се занимава с музика.

► 

Да бъдеш щерка на велик джаз музикант, диригент, композитор, аранжор и пианист като Вили Казасян е благосъстояние и житейска задача за Хилда. А мъдростта и лекотата, с която той умееше да живее, през днешния ден певицата открива в своята прелестна пораснала щерка.
 image2_16x9.png Астро прогноза за седмицата: всяко взето решение може да промени живота ви На фокус
Хилда има вяра, че към този момент е преподала значимите житейски уроци на Надежда-Мари. Според нея „ урок, котел с думи “ не може да остави диря в едно дете по този начин, както образецът за подражателство. Това е мъдрост, която научава от татко си, а от майка си наследява усета към красивото и положителния усет.
                             

В продължение на повече от 10 години прелестната Хилда се изявява като част от журито в шоуто „ Като две капки вода “. Тя се трансформира в емблема на предаването и няма човек, който да не се зарежда с положителна сила от нейната очарователна усмивка.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР