Днес предстои да вземем едно от най-важните решения, свързани с

...
Днес предстои да вземем едно от най-важните решения, свързани с
Коментари Харесай

Министерски съвет решава дали да увеличи минималната работна заплата

„ Днес следва да вземем едно от най-важните решения, свързани с подготовка на бюджета за 2024 година Предстои да вземем решение за увеличението на минималната работна заплата със 153 лв.. Така че от 780 лева за 2023, да стане 933 лева от 1 януари 2024 година “

Това заяви премиерът акад. Николай Денков при започване на днешното съвещание на Министерски съвет.

По думите му с това решение, ще се понижи неравенството в страната ни, което е прекомерно високо спрямо другите европейски страни. Денков напомни, че България продължава да бъде страната с най-ниска работна заплата в Европейския съюз и с цел да се промени това трябва излезе от обстановката на стопанска система, която притегля вложители основно с ниските работни хонорари на чиновниците.

„ Трябва от ден на ден да привличаме вложителите с производства с висока добавена стойност, с високо качество и с готова работна ръка “.

Премиерът сподели още, че дружно с другите действия, които се развиват от разнообразни министерства на стопанската система и промишлеността, нововъведенията и растежа, образованието, България би трябвало да притегля вложители с това, че предлага производства с висока добавена стойност и добре готова работна ръка.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР