Днес предстои да се изиграят вторите 8 мача от 5-ия

...
Днес предстои да се изиграят вторите 8 мача от 5-ия
Коментари Харесай

Ще угаснат ли надеждите на Барселона в Шампионската лига?

Днес следва да се изиграят вторите 8 мача от 5-ия кръг в груповата фаза на Шампионската лига. Времето за неточности изтече и всяка стъпка изкривено може да е съдбовна. Предвид класирането в обособените групи, още довечера можем да научим имената на много от тимовете, които ще продължат на осминафиналите, а ще има и такива, които ще изгубят дефинитивно възможностите си. 

Група “А ” е единствената, в която няма тъждество досега. Наполи е с цялостен актив от 12 точки и към този момент си подсигурява място в идната фаза, само че ще се опита да продължи блестящото си показване и при семейството на Рейнджърс. Тимът на Лучано Спалети не срещна проблеми на “Айброкс ” и завоюва с 3:0. Шотландците мъчно ще намерят мотиви за оптимизъм, само че надали ще се дадат без пердах в Неапол. 

Много по-голям е залогът в мача сред Аякс и Ливърпул. След положителното начало, нидерландците записаха три следващи загуби и единствено победа през днешния ден ще ги остави в борбата за второто място. Ливърпул е в доста по-изгодна обстановка и ще се класира напред даже при тъждество. Юрген Клоп има много кадрови проблеми, само че се чака тимът да реагира след заслужените рецензии, последвали загубата от Нотингам през уикенда. 

В група “В ” е несъмнено, че Брюж към този момент е осминафиналист. Белгийците са приятната изненада на шампионата и взеха 10 точки от първите 4 мача, а още по-впечатляващото е, че в тях не позволиха нито един гол. Тази вечер на “Ян Брейдел ” идва Порто, който ще търси възмездие за загубата с 0:4 вкъщи. “Драконите ” са втори в групата и в случай че завоюват, а Атлетико Мадрид загуби от Байер (Леверкузен), ще си подсигуряват присъединяване в директните елиминации. 

Атлетико към момента зависи единствено от себе си, само че успеха против “аспирините ” е без конкуренция. “Дюшекчиите ” са в добра форма, само че това не си проличава от резултатите им в Шампионската лига. Тимът на Диего Симеоне има да си връща на Байер за загубата с 1:2 в Германия и ще се надява Порто да не завоюва в Брюж, с цел да излезе втори преди последния кръг. Леверкузен може да остане в играта за място на осминафиналите единствено с победа на “Сивитас Метрополитано ”. 

В група “С ” огромният въпрос е дали Барселона ще се елементарни с очакванията си за място на осминафиналите още през днешния ден. Каталунците не съумяха да надвият Интер в най-зрелищния мач от началото на шампионата и в този момент би трябвало да разчитат на знамение. Първото изискване е да победят Байерн (Мюнхен) на “Кап Ноу ”, а второто и по-малко евентуално - Интер да сбърка вкъщи против новобранеца Виктория (Пилзен). Байерн ще играе без напрежение, откакто към този момент си свърши работата и събра оптимален актив от 12 точки. 

За Интер дуелът с Виктория е мачбол. “Нерадзурите ” нееднократно през последните години се проваляха в групите на ШЛ, само че този път надали ще изтърван питомното. Съставът на Симоне Индзаги е наясно, че с триумф през днешния ден ще се бетонира на второто място и ще излезе пределно стимулиран. Гостите от Чехия са без точка и с 16 позволени гола досега и рискуват да подобрят върха за най-слабо показване в историята на шампионата. 

В група “D ” всички тимове са с шансове да продължат на осминафиналите. Най-близо до постигането на тази цел е Тотнъм. “Шпорите ” са водачи в подреждането със 7 точки, а тази вечер одобряват Спортинг и възможна победа ще означачва най-малко второ място в крайното класиране. Спортинг ще преследва най-малко тъждество в Лондон, с цел да остане в огромната игра преди последния кръг. 

Марсилия стартира доста нерешително, само че с 6-те точки от мачовете против Спортинг изскочи на втора позиция и ще я брани с цената на всичко. Гостуването на Айнтрахт (Франкфурт) е от решаващо значение. При победа и в това време триумф на Тотнъм против Спортинг, марсилци ще са сигурни осминафиналисти. За германците шансове ще има единствено и само при победа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР