Днес предстои да се изиграят последните седем срещи от квалификациите

...
Днес предстои да се изиграят последните седем срещи от квалификациите
Коментари Харесай

Гостуването на обновената Испания в Глазгоу и балканско дерби приковават погледите в последните квалификации за Евро 2024 през месеца

Днес следва да се изиграят последните седем срещи от квалификациите за Евро 2024 за този месец, като идващите борби за място на европейските финали ще са чак през лятото. Сред мачовете като най-интересни се открояват дуелите Шотландия - Испания и Турция - Хърватия.

Срещата от група “А ” на “Хемпдън Парк ” сред шотландците и “Ла Фурия ” несъмнено приковава погледите поради обстоятелството, че двата отбора започнаха стремително квалификациите и завоюваха първите си срещи с три чисти гола. С два гола против Кипър за Шотландия се отличи влезлият като запаса Скот Мактоминей. “Гайдарите ” обаче ще са без контузилия се Че Адамс. Новият ментор на Испания Луис де ла Фуенте стартира обновяването на отбора сполучливо с успеха над Норвегия и ще желае да завоюва и втория си формален мач. Страхотно включване за испанците направи нападателят на Еспаньол Хоселу, който осъществя два гола против норвежците в дебюта си, откакто влезе от пейката.

В най-ранния мач за деня от същата група Грузия посреща Норвегия. Грузинците, водени от намиращия се в отлична форма Хвича Кварацхелия, ще са окуражени да стартират акцията си с триумф пред лична аудитория. Норвежците пък са притиснати до стената след тежката загуба от Испания, макар че не играха толкоз неприятно и пропуснаха своите шансове. Те още веднъж ще бъдат без огромната си звезда Ерлинг Холанд.

В група “D ”  предстои горещо балканско дерби в Бурса сред старите познайници Турция и Хърватия. Турците започнаха добре квалификациите, откакто направиха цялостен поврат против Армения в Ереван и ще желаят да продължат позитивното си начало. Хърватите позволиха късен гол в семейството си с Уелс и изпуснаха трите точки. В другия мач от групата пък уелските “дракони ” са домакини на Латвия.

Група “I ”  ще предложи цели три дуела. Швейцария стартира акцията си със страховита победа с 5:0 като посетител на Беларус, като през днешния ден отборът ще е хазаин на Израел, който измъкна еднакъв от коравите косовари. Отборът на Румъния, който завоюва първия си мач от квалификациите против новобранеца Андора, пък посреща белорусите и сигурно ще търси втора победа. Косово е хазаин на андорците в третата среща от групата.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР