Днес предстои да се изиграят последните мачове от груповата фаза

...
Днес предстои да се изиграят последните мачове от груповата фаза
Коментари Харесай

Литва ще се бори да отърве исторически срам, Северна Македония търси изразителен успех

Днес следва да се изиграят последните мачове от груповата фаза на квалификациите за ЕвроБаскет 2022. Както е известно, 22 от общо 24-те квоти към този момент са запълнени, като конспирация остана единствено в две от осемте групи на пресявките.

В група " B " Естония и Северна Македония се изправят в пряк мач, с цел да дефинират кой ще превземе третата позиция и кой от двата отбора ще си завоюва билет за шампионата на Стария континент. В момента естонците разполагат с баланс от 2 победи и 3 загуби, до момента в който западните ни съседи са с 1 триумф и 4 провали. Балтийците ще се класират или с победа, или със загуба до 8 точки. Северна Македония пък би трябвало да реализира триумф с 9 точки или повече над Естония, с цел да заеме третата квота от групата. Двубоят сред двете страни стартира през днешния ден от 16:00 часа.

Who you got in the final day of the Qualifiers?

or & or will look to take the final tickets to 2022!
— FIBA EuroBasket (@EuroBasket) Изненадващо, една от най-силните баскетболни страни - Литва, също ще води борба до самия край за своето класиране на финалите на ЕвроБаскет 2022. Сребърните медалисти на две от последните три издания на континенталната конкуренция се изправят в пряк мач против тима на Дания през днешния ден от 19:30 часа. В момента Литва е на второ място в група " C " с актив от 3 победи и 2 загуби, до момента в който " аления динамит " е трети с баланс от 2 триумфа и 3 провали. От групата излизат единствено първите два тима, а Литва ще би трябвало да реализира наложителен триумф, с цел да отърве срама и да си завоюва място на ЕвроБаскет 2022. Дания също се нуждае от победа, с цел да продължи.

Останалите мачове от днешния ден:

16:00 Швеция - Нидерландия
16:30 Белгия - Чехия
16:30 България - Босна и Херцеговина
18:00 Франция - Англия
19:00 Унгария - Украйна
19:00 Турция - Хърватия
19:30 Латвия - Гърция
21:00 Черна гора - Германия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР