Днес предстои да приемем Националния план за въвеждането на еврото

...
Днес предстои да приемем Националния план за въвеждането на еврото
Коментари Харесай

Кирил Петков: Днес ще приемем Националния план за въвеждане на еврото от 2024 г.

Днес следва да приемем Националния проект за въвеждането на еврото и влизането на страната в Еврозоната от 2024 година. Това заяви министър председателят Кирил Петков при започване на днешното държавно съвещание.

" Това е значима насочна точка за България и нейното развиване ", безапелационен беше той.

По-рано съдружните сътрудници от " ИТН " се оповестиха срещу приемането на проекта, тъй като не са направени нужните проекти. " На двата съдружни експертни съвета, ние се договорихме преди да влиза тази точка да имаме разбор на резултатите от въвеждането на единната европейска валута. Този разбор трябваше да бъде направен сред Министерството на финансите и Българската национална банка и надлежно трябваше да включва главните промени, изгоди, разноски и всички провокации, които стоят пред страната ни за въвеждане на еврото в България “, уточни депутатът от Има Такъв Народ и ръководител на бюджетната комисия Любомир Каримански.

Кирил Петков разкри още, че по предложение на МОН ще бъдат отпуснати средства за подпомагането на деца с изявени способности. Увеличаване на докторантските стипендии с 50% до 750 лева със задна дата от 1 април 2022 година Както и 30 млн. за деца от уязвими групи. Ще се гласоподават и още пари за реконструкции на детски градини, ясли и учебни заведения, сподели още министър-председателят.

Очаквайте още детайлности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР