Днес представители на едни от най-цветните и прочути с интересния

...
Днес представители на едни от най-цветните и прочути с интересния
Коментари Харесай

11 екзотични държави представиха фолклора си на шествие по Витошка

Днес представители на едни от най-цветните и фамозни с забавния си фолклор страни минаха по столичния бул. " Витоша ", с цел да се включат в годишното шествие преди старта на интернационалния фолклорен фестивал " Витоша ".

Фолклорното шествие на 11 страни стартира от пл. " Света Неделя " и продължи до НДК, а момчета и девойки в български национални носии предвождаха шествието, развявайки българското знаме. 

Представители на Индия

Сред страните, присъединили се в цветното събитие бяха Сингапур, Босна и Херцеговина, Чили, Бразилия, Аржентина, Албания, Грузия, Латвия, Словакия, Индонезия, о. Гуам, Индия и други.

За тридесет минути бул. " Витоша " се извърши с песни и танци от екзотични страни, а гостите на България бяха усмихнати и не отхвърлиха да си създадат фотоси със всички искащи. От наша страна посрещането също бе топло, като овации се чуваха из целия бул.. 

След шествието гостите на София се насочиха към кв. " Павлово ", където ще изнесат два концерта - през днешния ден и на следващия ден вечер с обичайни фолклорни песни и танци. Те ще се проведат на пл. " Знаме на мира " в квартала, по-известно като " Кръговото ".

Вижте част от шествието в идващото видео:



Снимки: Невена Илиева
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР