Днес представиха новите ограничители по трасето на ул. Граф Игнатиев

...
Днес представиха новите ограничители по трасето на ул. Граф Игнатиев
Коментари Харесай

Представиха новите ограничители на ул. Граф Игнатиев в София

Днес показаха новите ограничители по трасето на ул. „ Граф Игнатиев " в София. Идеята е те да разделят тротоара от релсите по централната улица.

Вижте повече от Карина Караньотова

На площад " Гарибалди " основният проектант на София Здравко Здравков сподели новите разделители на трамвайното трасе. Първоначално в плана не са включени разделители, само че поради сигурността на хората, са решили да ги включат.

Първоначалните кубчета, които бяха сложени обаче, се оказаха несъответствуващи, тъй като хората ги използваха за маси и столове, а идващите, които бяха сложени, бяха оприличени на перки на акула и бяха избрана като извънредно необезопасени.

Новите призми са два пъти по-малки от старите и са 500 на брой. Следващите седмици ще бъдат инсталирани по ул. " Граф Игнатиев " и ще бъдат залепени за настилката. Ако всички призми не бъдат инсталирани до стартирането на трамвая, на настилката ще бъдат сложени краткотрайни ограничители. Това се чака да стане към Коледа.
 арх. Здравко Здравков, основен проектант на София: Разликата е забележителна. Тези призми са понижени като габарит - от 40 на 18 см. Избран е на слагане, тъй че преди всичко да се обезпечи критерия сигурност. Винаги преди всичко е била сигурността. Затова слагането на призмите ще бъде паралелно на придвижването на трамвая и на пешеходците. Така че да не дава опция хора, които просто не внимават да бъдат препънати в тези дребни ограничители.арх. Иво Пантелеев, архитект на ул. " Граф Игнатиев``: Много необятен състав от специалисти, от участници в процеса, стигнахме до една разновидност, която е щадяща, по този начин да се каже, образно, само че резервира извънредно своите функционалности. Така че сега, тези, които следва да бъдат инсталирани, мисля, че мъчно ще бъдат асоциирани с нещо отрицателно.
Главният проектант на София Здравко Здравков сподели още, че след стартирането на улицата през март 2019 година, тя ще заживее един нов живот и се надява столичани да оценят направеното и новите придобивки.

От Центъра на градска подвижност поради стартирането на трамвая подеха нова акция " Огледай се! Трамваят се върна! ". Флайери ще бъдат раздадени и на децата от околните учебни заведения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР