Днес председателят на КНР Си Дзинпин връчи Орден на републиката,

...
Днес председателят на КНР Си Дзинпин връчи Орден на републиката,
Коментари Харесай

Си Дзинпин връчи държавни медали и почетни звания на 42 китайци и чужденци

Днес ръководителят на КНР Си Дзинпин връчи " Орден на републиката ", " Орден на дружбата " и държавни почетни звания на 42 китайци и чужденци, заяви Радио " Китай ".

Китайският водач произнесе значима тирада, в която уточни, че през днешния ден Китай уважава героите и моделите на подражателство с най-високата държавна премия, с цел да популяризира тяхната преданост, непримиримост и невзискателност.

С думите " преданост, непримиримост и невзискателност " ръководителят Си Дзинпин изрази общото схващане на китайския народ за качествата на героя и скромността на националния дух.

Този път шест фигури от чужбина получиха най-високото държавно отличие на Китай за чужденци, „ Орден на дружбата ". Те са от Куба, Тайланд, Танзания, Русия, Франция и Канада. Си Дзинпин изрази признателност на носителите на „ Ордена на дружбата " за дълготрайната им поддръжка към Китай.

Той сподели, че китайците са подготвени да работят дружно с хората по света за построяването на общественост от споделената орис. Като един от носителите на ордена, тайландската принцеса Сириндхорн изрази дълбоката си признателност и сподели, че за нея е огромна чест да получи оценката. От името на шестимата носители на Ордена на дружбата тя сподели, че те ще работят за мира, щастието и триумфа на Китай и останалите страни, както и за глобализирания свят и цялото човечество. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР