Днес председателят на Китай Си Дзинпин се срещна в Пекин

...
Днес председателят на Китай Си Дзинпин се срещна в Пекин
Коментари Харесай

Си Дзинпин се срещна с Антъни Блинкън

Днес ръководителят на Китай Си Дзинпин се срещна в Пекин с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън. Си Дзинпин съобщи, че светът се развива непрестанно и епохата се трансформира.

„ Светът се нуждае от постоянни връзки сред Китай и Съединени американски щати и по тази причина този въпрос визира бъдещата орис на човечеството. На обширната планета Земя двете страни могат да осъществят общо развиване. Китайците са същите като американците и имат право да се стремят към по-щастливи живот. Трябва да обърнем внимание на общите ползи на двете страни. Успехът на една страна не е опасност, а опция за друга. Международната общественост също е загрижена за развиването на китайско-американските връзки. Всички се надяват да няма борби и чакат спокойно общуване и приятелско съдействие сред двете страни. Затова би трябвало да се оправим деликатно с въпроса за развиването на двустранните връзки и да дадем по-голям принос за мира и развиването на света “, сподели китайският водач по време на срещата.

Той уточни също, че конкуренцията сред огромните стопански системи не отговора на наклонността на епохата и също по този начин не може да позволи личните проблеми на Съединени американски щати и провокациите в света. Китай почита ползите на Съединените щати и няма да ги предизвика или заема мястото им. Съединени американски щати също би трябвало да почитат Китай и да не нарушават законните му права. Нито една страна не може да трансформира друга съгласно личните си възгледи и да забавя развиването ѝ. Китай постоянно се е надявал на постоянни връзки със Съединени американски щати и е убеден, че двете страни могат да преодолеят пречките и да намерят верния метод за реализиране на взаимни изгоди посредством съдействието. Си Дзинпин прикани Вашингтон да поддържа прагматично отношение и да работи с китайската страна, с цел да се осъществят с общи старания значимите единодушия сред водачите на двете страни и да се стабилизират двустранните връзки.



Антъни Блинкън съобщи поздравите на президента Джо Байдън. Той изрази увереността на президента Байдън, че Съединените щати и Китай имат отговорността и задължението да ръководят добре двустранните връзки. „ Това е в полза на Съединени американски щати, Китай и света. Съединени американски щати се ангажират да се върнат към доказания ред, избран от двамата държавни глави в Бали “, сподели Блинкън, потвърждавайки още веднъж уговорката на американския президент, че Съединени американски щати не се стремят към „ нова студена война “, нямат желание да трансформират системата на Китай, нито да му се опълчват посредством подсилване на връзките със съдружниците, както и да не поддържат „ независимостта на Тайван “. Съединени американски щати нямат желание да провокират спорове с Китай, а чакат продан на високо равнище, поддържайки безпрепятствена връзка, имат предпочитание да ръководят и управляват разликите по виновен метод и да се стремят към разговор, продан и съдействие.

Си Дзинпин помоли Блинкън да съобщи поздравите му на Байдън.

Уан И и Цин Гън също участваха в срещата.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР