Днес, преди втория опит за изстрелване на ракетата Артемис 1

...
Днес, преди втория опит за изстрелване на ракетата Артемис 1
Коментари Харесай

НА ЖИВО: „Артемис 1” с нов технически проблем преди излитането към Луната

Днес, преди втория опит за изстрелване на ракетата „ Артемис 1 ” на НАСА, се появи теч на водородно гориво, написа Fox News. Служителите на Американската галактическа организация стопираха зареждането на ракетата, до момента в който отстранят казуса.

Излитането е планувано за 14:17 ч. локално време (20:17 ч. по Гринуич) от галактическия център Кенеди във Флорида, само че прозорецът за политане ще остане отворен през идващите два часа, в случай че е належащо.

Шансът за удобно време през този времеви прозорец е 60%. “Времето наподобява добре ” и не се чака да попречи на изстрелването, увери по време на конференция Мелъди Ловин, отговаряща за разбора на прогнозата за времето. NASA също работи от понеделник за премахване на техническите проблеми, довели до анулацията на излитането в последния миг.

Припомняме, че в понеделник беше открита цепнатина в междинния контейнер - част от ракетата „ Артемис 1 ”, която свързва резервоарите за течен водород и течен О2. Възникна и проблем с един от четирите големи мотора.

Ако бъде изстреляна сполучливо през днешния ден, капсулата “Орион ” на върха на ракетата ще прекара съвсем 38 дни в космоса. Тя ще бъде спусната в орбита към Луната, откакто се приближи до повърхността є единствено на към 100 км. Именно на този транспортен съд ще се качат астронавтите в бъдещето - в това число първата жена и първият цветнокож човек, които ще стъпят на Луната, най-рано през 2025 година

Гледайте онлайн:



 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР