Днес преди обяд в източните райони валежите ще спират и

...
Днес преди обяд в източните райони валежите ще спират и
Коментари Харесай

Времето: Превалява и захладнява

Днес преди обяд в източните региони преваляванията ще стопират и облачността краткотрайно ще се раздра и намалее, само че след обяд още веднъж ще се усили. На доста места в Централна и Западна България ще има превалявания от дъжд, след обяд в югозападните региони съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. С него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са сред 17 и 22 градуса, в София -19.

В планините ще е облачно с превалявания от дъжд, над 2000 метра от сняг. Ще духа сдържан, по билото на Стара планина мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 12, на 2000 метра - към 4 градуса.

По Черноморието облачността ще е по-често забележителна и тук-там ще превали временен дъжд. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 11-14 градуса.

Продължителността на деня е 13, 36 часа.

Атмосферното налягане е по-високо от междинното за април. Преди обяд краткотрайно ще се намали, само че след обяд ще се покачва.

През нощта против събота облачността от югозапад ще понижава, вятърът ще отслабне, тук-там в западната половина от стихне. През почивните дни ще бъде най-вече слънчево. В събота сутринта ще е относително хладно, с минимални температури 4-9 градуса, само че денем ще стартира бързо стопляне и в неделя оптималните ще са сред 22 и 27 градуса. През първата половина от идната седмица ще остане топло и най-вече слънчево, само че по-неустойчиво. Главно в часовете към и след обяд ще се развива купеста облачност и тук-там ще превали временен дъжд, в обособени региони с гръмотевици, с по-голяма възможност във вторник.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР