Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще

...
Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще
Коментари Харесай

Денят ще започне със слънце, но следобед на много места ще вали

Днес преди обяд ще доминира слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали кратковременно. В планинските и източните региони валежите ще са краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевици. Ще има условия и за градушки, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.
Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са най-вече сред 24 и 29 градуса.
По Черноморието облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна. Временни разкъсвания на облачността ще има в часовете преди обяд. След обяд ще има валежи от дъжд, тук-там - краткотрайно интензивни и съпроводени с гъмотевици.
Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 23 и 26, температурата на морската вода е сред 19 и 22 градуса. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.
Преди обяд в планините ще има и слънчеви часове. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали и прегърми. На обособени региони преваляванията ще са краткотрайно интензивни, ще има условия и за градушки.
Ще духа сдържан и мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17, на 2000 метра - към 11 градуса.
В петък и събота облачността ще е по-често забележителна, купеста и купесто-дъждовна.
Разкъсвания и краткотрайни понижения ще има в часовете след среднощ и преди обяд. Ще има и краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии. Първия ден в източната половина от страната към момента има възможност за градушки и местни интензивни превалявания.
Втория - преваляванията краткотрайно ще намалеят по обсег и активност. Ще духа северозападен вятър, денем - сдържан. Дневните температури в петък ще са най-вече сред 23 и 28 градуса, в събота - малко по-високи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР