Днес преди обяд ще преобладава слънчево време, по-значителна ще е

...
Днес преди обяд ще преобладава слънчево време, по-значителна ще е
Коментари Харесай

Повече слънчеви часове през почивните дни

Днес преди обяд ще доминира слънчево време, по-значителна ще е облачността над североизточните региони и към момента ще превалява. След обяд още веднъж ще се развива купеста облачност, само че единствено на обособени места ще има краткотрайни превалявания. Ще духа сдържан, след обяд в североизточната половина от страната до мощен северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 22° и 27°, в София - към 23°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, преди обяд по северното крайбрежие по-често забележителна и към момента ще има краткотрайни превалявания, на изолирани места и гръмотевици. След обяд облачността ще се раздира, тук-там по южното крайбрежие до най-вече слънчево време. Максималните температури ще са 24 - 27 Температурата на морската вода е към 26˚. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд - купеста и тук-там ще има краткотрайни превалявания. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра - 12°.

В неделя ще има повече слънчеви часове, само че след обяд тук-там в Западна България още веднъж е допустимо да превали. Температурите едва ще се покачат. В началото на идната седмица превалявания ще има основно в югозападната част от страната, в планинските региони са вероятни и гръмотевици; в останалата част от страната ще има повече слънце. Максималните температури ще бъдат най-вече сред 22° и 27°. През идващите дни в средата на седмицата ще бъде най-вече слънчево, дневните температури ще се покачват.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР