Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. От запад на

...
Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. От запад на
Коментари Харесай

Очаква ни слънчево утро, следобед - облаци

Днес преди обяд ще доминира слънчево време. От запад на изток ще премине атмосферен фронт. Над западната половина от страната, а вечерта и над североизточните региони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.
На места ще има краткотрайни превалявания от дъжд и ще прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Ще се затопли още и оптималните ще са сред 18 и 23 градуса.
По Черноморието ще доминира слънчево време. След обяд облачността ще се усили и по здрач, основно по северното крайбрежие ще завали дъжд, тук-там и ще прегърми. Ще духа до сдържан югозападен вятър, който късно вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Ще е топло с оптимални температури на въздуха: 15-20 градуса.
Температурата на морската вода е към 8 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Над планините преди обяд ще е най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, над 1700 - сняг. На обособени места, в масивите от Западна България, и ще прегърми.
Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 7 градуса, на 2000 метра - към 2 градуса.
След краткотрайно понижение на облачността, в събота още веднъж ще се заоблачи. На доста места ще има и превалявания от дъжд, основно в Южна България са вероятни и гръмотевици. Отначало от изток-североизток до вечерта вятърът ще се обърне от северозапад и температурите ще стартират да се намаляват.
В неделя ще доминира облачно време, тук-там с превалявания, като с продължаващото захлаждане, тук-там във високите полета на Западна България и в Предбалкана, а през нощта против понеделник и в Лудогорието, дъждът да се примесва и краткотрайно ще минава в сняг.
Има нараснала възможност за обилни превалявания: в събота - в югозападните региони, а в неделя - в Южна и Източна България.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР