Днес преди обяд ще има слънчеви часове, с разкъсана средна

...
Днес преди обяд ще има слънчеви часове, с разкъсана средна
Коментари Харесай

Първи прояви на зимата: Жълт код за дъжд в част от страната, на места ще премине и в сняг

Днес преди обяд ще има слънчеви часове, с раздрана междинна и висока облачност. След обяд, обаче, от запад облачността ще се усилва и вплътнява, и ще стартират превалявания от дъжд. До вечерта ще са повсеместни, а тук-там в Западна България и планинските региони количествата ще са обилни.
Жълт код за евентуално рисково време и обилни превалявания е разгласен в 8 области на страната – Плевен, Враца, Монтана, Видин , София област, София град, Перник и Кюстендил.
През нощта против събота в планинските региони от Западна България дъждът ще минава в сняг. Максималните температури ще са от 10°-13° в Северозападна България до 17°-19° на изток, в София - към 13°. Атмосферното налягане доста ще се намали и ще е по-ниско от междинното за месеца.
По Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър, най-вече от юг, само че до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Привечер облачността ще се усилва и вплътнява и до среднощ на доста места ще превали дъжд. Максимални температури: 14°-16°. Температурата на морската вода е от 10° по северното крайбрежие до 16° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В планините времето ще бъде динамично. Преди обяд ще доминира слънчево време. След обяд облачността ще се усилва и вплътнява, и в масивите от Западна България ще стартират превалявания от дъжд, над към 2000 метра - от сняг. До вечерта ще завали и на изток. Ще духа сдържан и мощен вятър от запад-югозапад, само че по здрач ще се ориентира от северозапад и с него ще стартира да нахлува леден въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 10°, на 2000 метра - към 4°, само че по здрач бързо ще се намалят. През нощта против събота в планините от западната половина на страната границата на снеговалежа ще се намали доста и дъждът ще премине в сняг. Количествата ще са обилни и в композиция с бурния вятър ще има условия за виелици.
В събота северозападният вятър ще се усили още, ще бъде мощен и плевел. Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, в Източна България - обилни по количество. В по-голямата част от страната сутринта ще вали дъжд, във високите полета в Западна България и Предбалкана - сняг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР