Днес преди обяд ще е слънчево. След обяд от запад

...
Днес преди обяд ще е слънчево. След обяд от запад
Коментари Харесай

Краткотрайни валежи, възможни са градушки

Днес преди обяд ще е слънчево. След обяд от запад ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В западните региони има условия за краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Ще има местни обилни количества и градушки.



През нощта против четвъртък и на изток ще има валежи, най-вече слаби. Минималните температури ще са сред 5° и 10°, оптималните - сред 22° и 27°.

Над Черноморието ще е слънчево, само че до вечерта облачността и там ще се усили. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 17°-20°. Температурата на морската вода е от 12° по северното Черноморие до 16° на юг.



Над планините към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в масивите в западната половина на страната ще има интензивни краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно.



Максималната температура на 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра - към 9°.

През идващите дни повече слънце ще има в часовете преди обяд, а към и след обяд - краткотрайни превалявания и гръмотевици.

В събота се чака значително стопляне, само че в края на деня още веднъж ще вали, на повече места в западната половина от страната, а в неделя към този момент и в Централна и Източна България.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР