Днес преди обяд ще бъде слънчево. Никъде не се очаква

...
Днес преди обяд ще бъде слънчево. Никъде не се очаква
Коментари Харесай

Горещо време и днес, ето кога идва мечтаното захлаждане

Днес преди обяд ще бъде слънчево. Никъде не се чака червен код към този момент. Но в част от страната (8 области) е разгласен оранжев код за горещо време - Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали. Там се чакат температури сред 38 и 40 градуса. В останалата част на България кодът е жълт, а предстоящите температури ще са сред 35 и 37 градуса. Единствено във Видин няма заплаха от жеги и там кодът е зелен, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.
След обяд тук-там, основно в планинските региони, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, локално интензивни превалявания и ще прегърми. Ще продължи да духа до сдържан вятър от запад-северозапад и с него в северната половина от страната дневните температури ще се намалят, само че ще остане горещо. Привечер вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са от 34-36 градуса в северозападните региони от страната до 40 градуса тук-там в Южна България.
Преди обяд над планините ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали кратковременно. Локално са вероятни краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан северозападен, по високите и открити елементи - мощен западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 29 градуса, на 2000 метра - към 21 градуса.
Над Черноморието ще бъде слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места ще превали кратковременно. Максималните температури на въздуха ще са сред 30 и 35 градуса. Температурата на морската вода е 24 - 27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Захлаждане у нас ще настъпи към края на седмицата, а температурите ще се върнат към естествените за интервала стойности. Това захлаждане обаче няма да пристигна безпроблемно. В четвъртък и петък тук-там ще има мощни гръмотевични стихии и огромна възможност за градушки.
През почивните дни към този момент ще е по-спокойно, без превалявания и с температури до 35-36 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР