Днес преди обяд над западната половина от страната ще преобладава

...
Днес преди обяд над западната половина от страната ще преобладава
Коментари Харесай

Дневните температури ще се понижат

Днес преди обяд над западната половина от страната ще доминира слънчево време, до момента в който на изток облачността ще е забележителна. Сутринта тук-там в Горнотракийската равнина и по поречието на Дунав видимостта ще е понижена от мъгла.

До вечерта над по-голямата част от страната ще се заоблачи, само че ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан вятър от изток. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са от 8 - 10° в североизточните, до 18 - 19° в крайните югозападни региони, в София - към 14°; минималните - сред 0° и 5°, малко по-високи в източните региони.

Над планините от Западна България преди обяд ще доминира слънчево време, само че до края на деня и там ще се заоблачи. Ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа слаб, най-вече юг-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра - към 1°.

В петък ще има краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността, само че в множеството региони тя ще е най-вече забележителна, а на обособени места ще превали слаб дъжд.

В събота облачността краткотрайно ще намалее, само че след обяд още веднъж ще се усили. Вятърът от югозапад ще се усили, изключително в Източна България и северно от планините. Температурите за малко, само че сензитивно ще се покачат.

В неделя и понеделник ще доминира облачно време, тук-там, повече през втория ден, ще превали слаб дъжд.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР