Днес преди обяд над повечето райони ще преобладава слънчево време.

...
Днес преди обяд над повечето райони ще преобладава слънчево време.
Коментари Харесай

Дъждове и градушки ни чакат и днес, 11 области с жълт код за опасно време

Днес преди обяд над множеството региони ще доминира слънчево време. Задължително вземете чадър, тъй като към обяд още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, основно в Централна България явленията ще са интензивни. Има условия за градушки. Максималните температури ще са сред 27° и 32°. Жълт код е разгласен за 11 области в Централна България. Такава е прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.
Предупреждението е в действие в областите Ловеч, Габрово, Велико Търново, Сливен, Ямбол, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали.
В тези региони ще има краткотрайни и интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии, мощни в следобедните часове и до среднощ. Очакваните местни превалявания са със обилни количества до 35 л/кв.м и градушки
Над планините към обяд и след обяд ще се развие купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 20°, на 2000 метра – към 13°.
Над Черноморието преди обяд ще има раздрана облачност, до слънчево. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, основно по северното крайбрежие ще прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 23-26°. Температурата на морската вода е 21-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР