Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще е

...
Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще е
Коментари Харесай

Предимно слънчева и топла неделя

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има превалявания от дъжд, по-интензивни основно в планинските региони на Западна и Централна България, където ще има и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 16° и 21°, в София - към 17°.

Атмосферното налягане ще е близо до междинното за месеца и ще остане без основна смяна.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 14° и 16°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

Над планините облачността ще е забележителна, с повече слънце в утринните часове. След обяд в масивите от Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд, на височина над 1800 метра - от сняг, тук-там интензивни и обилни по количество, с гръмотевици. В ниските елементи на планините вятърът ще е слаб от югоизток, а във високите - сдържан от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 8°, на 2000 метра - към 3°.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР