Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде

...
Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде
Коментари Харесай

Дежурният синоптик Георги Цеков помрачи надеждите: Днес цял следобед ще

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места, основно в югозападната половина от страната ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Остават изискванията за градушки.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат сред 28° и 33°. Атмосферното налягане едва ще се увеличи, само че ще остане малко по-ниско от междинното за юни.
Над Черноморието преди обяд ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на повече места, основно по южното крайбрежие ще превали и прегърми.

Максимални температури на въздуха: 25-28°. Температурата на морската вода е 21-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините преди обяд ще има и слънчеви часове, само че към и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Максимална температура на височина 1200 метра към 20°, на 2000 метра – към 13°.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР