Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде

...
Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде
Коментари Харесай

Слънчева сутрин, после се заоблачава и ще вали


Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево, само че още към обяд и до среднощ от запад на изток ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, обилни в обособени, основно планински региони. Има условия за градушки. Почти без превалявания ще остане в Североизточна България. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат в необятни граници - от 25-26 градуса в северозападните, до 33-34 в югоизточните региони на страната.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и денем още ще се намали.

Над планините преди обяд ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 22 градуса, на 2000 метра – към 14.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места по южното крайбрежие ще превали кратковременно. Преди обяд ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад, който по-късно денем ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са 28-32 градуса. Температурата на морската вода е 25-27. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР