Днес преди обяд над източната половина на страната ще има

...
Днес преди обяд над източната половина на страната ще има
Коментари Харесай

Бури и гръмотевици на запад, на изток слънцето ще пробие облаците

Днес преди обяд над източната половина на страната ще има по-значителни, краткотрайни нараствания на облачността. Повече слънце ще има в следобедните часове. Ще духа сдържан източен вятър. Над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и като се изключи северозападните региони, ще има превалявания, тук-там съпроводени с гръмотевици. Интензивни ще са преваляванията в югозападните региони и Рило-Родопската област. Възможни са и градушки. Максималните температури ще са сред 25 и 30 градуса.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за месеца - още малко ще се намали.

Над планините в Западна България към и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевчни стихии. Вятърът ще е слаб от изток-североизток, по най-високите върхове – сдържан от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 20 градуса, на 2000 метра – към 14.

Над Черноморието преди обяд ще има по-значителни краткотрайни нараствания на облачността. След обяд ще доминира слънчево време. Ще духа до сдържан, в южните региони – краткотрайно мощен източен вятър. Максималните температури ще са 23-26 градуса, близки до тези на морската вода. Вълнението на морето ще бъде към 3 бала.

За 3 области през днешния ден е разгласен жълт сигнален код. Той се отнася за Благоевград, Пазарджик и Смолян, където се чакат значителни превалявания, съпроводени с гръмотевици и възможни градушки.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР