Днес преди обяд, на места главно в източните райони, все

...
Днес преди обяд, на места главно в източните райони, все
Коментари Харесай

Изпращаме ноември с дъжд, но и слънце

Днес преди обяд, тук-там основно в източните региони, към момента ще има валежи от дъжд. Около пладне преваляванията ще спрат и след обяд над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево, с повече облаци над Северна България. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в Дунавската низина и западната част на Горнотракийската равнина ще е сдържан и краткотрайно мощен. Максималните температури ще са сред 12 и 17 градуса.
 iStock/Getty Images
Атмосферното налягане ще се покачва, само че ще остане по-ниско от междинното за месеца.
 iStock/Getty Images
Над Черноморието преди обяд ще е облачно с валежи от дъжд. След обяд преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра. Ще духа сдържан, по северното крайбрежие и краткотрайно мощен западен вятър. Максимални температури сред 13 и 17 градуса. Температурата на морската вода е 13-15 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.-->
 iStock/Getty Images
Над планините облачността ще е променлива, по-значителна в утринните часове и с повече слънце след обяд. През деня единствено на обособени места ще превали слаб дъжд, над 1800-2000 метра - слаб сняг. Ще духа сдържан и мощен запад-северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - към 9 градуса, на 2000 метра - към 3 градуса.
 iStock/Getty Images
В събота облачността ще е променлива, по-често забележителна, тук-там ще има и валежи от дъжд, в планините над 1200 м - от сняг. Ще бъде прохладно и със северозападен вятър ще нахлува относително леден въздух.
 iStock/Getty Images
В неделя вероятността за превалявания е дребна, ще има и слънчеви часове. Вятърът ще отслабне. Дневните температури ще са най-вече сред 4 и 9 градуса, минималните - сред минус 2 и 3 градуса, по Черноморието до 5-6 градуса.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР