Днес пред сградата на Първа районна служба по пожарна безопасност

...
Днес пред сградата на Първа районна служба по пожарна безопасност
Коментари Харесай

Кметът на Русе Пенчо Милков почете професионалния празник на пожарникарите

Днес пред постройката на Първа районна работа по пожарна сигурност и отбрана на популацията в Русе се състоя гала по случай професионалния празник на пожарникарите 14 септември. Отдадена бе респект с едноминутно безмълвие пред Паметника на починалите при осъществяване на служебния им дълг огнеборци.

„ Достойни за почитание са освен подвизите Ви в сериозни моменти, само че и всички дребни геройства от всекидневието, които постоянно остават невидими за нас, жителите “, сподели кметът Пенчо Милков.

Той благодари на пожарникарите и за всеотдайната поддръжка, която оказват на русенци тогава, когато те имат най-голяма потребност.
9 огнеборци, починали през годините при осъществяване на дълга си, бяха почетени от сътрудниците им, които смъкнаха шапки в символ на почитание.

По време на церемонията бяха наградени четирима чиновници на РДПБЗН със заповед на вътрешния министър Иван Демерджиев, а със заповед на шефа на ГДПБЗН основен комисар Николай Николов - още петима. Положени бяха венци и цветя пред Паметника на починалите при осъществяване на служебния им дълг пожарникари.

Традиционно преди празника на огнеборците се провежда “Седмица на пожарната сигурност ” - от 12 до 18 септември. Предвидени са разнообразни събития за разпространение на специалността.
От началото на годината екипите на РДПБЗН-Русе са реагирали на 1294 сигнала за произшествия, като за същия интервал на 2021 година те са били 803. Ръстът е с 61%. Пожарите с нанесени материални загуби все още са 200 - с близо 30 % по-повече от предходната година.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР