Днес пред офиса на движение „Да, България“ се събраха група

...
Днес пред офиса на движение „Да, България“ се събраха група
Коментари Харесай

Работници от "Брикел" с декларация в защита на дружеството пред партийната централа на “Да, България“. Политиците дори не ги приеха

Днес пред офиса на придвижване „ Да, България “ се събраха група от служащи и чиновници на „ Брикел”, с желанието да връчат на представител на придвижването подписана Декларация, в която показват възмущението си от офанзивите, които получават от страна на Владислав Панев - съпредседател на "Зелено придвижване " и общински консултант в София от "Демократична България ".

Според служащите на „ Брикел” господин Панев ги нападна неоснователно посредством многочислени изявления и фотоси в обществените мрежи.

Според работещите в комплекса димът от котела, който постоянно бива коментиран, е обикновено положение на разпалване на въглищен казан, каквото разпалване се прави и от останалите три централи в региона.

Дошлите в София хора от колектива на предприятието смятат, че непрестанните нападки към „ Брикел” водят до образуване на публично мнение, носят негатив на сдружението и заплашват техните работни места.


Въпреки, че групата служащи чакаше пред офиса на придвижването, нито един от намиращите се в постройката, не излезе, с цел да одобри тяхната декларация. За това, документът бе оставен пред вратите на „ Да, България! “.

Подкрепата си към настояванията на „ Брикел” обявиха и синдикатите от КНСБ и КТ Подкрепа. Техни представители участваха на събитието и също бяха подготвили заявления.

Към служащите от Брикел и синдикатите, се бяха включили и представители на няколко въглищни мини, за които Брикел е главен контрагент, на който пласират създадената продукция.

От мините обясниха, че за тях затварянето на „ Брикел” значи неминуем бърз банкрут и на техните сдружения и насочиха зов да се обърне повече внимание и на прилежащите сдружения, които са мощно подвластни от работата на огромни производители като „ Брикел “.


Исканията на „ Брикел “ са свързани с обезпечаване на опция за градивен разговор и сливане на напъните на сдружението за основаване на зелено произвеждане на сила с организациите и партиите, които обичайно пазят въпроси, касаещи екологията.

„ Считаме, че офанзивата е целенасочена и цели дискредитиране на „ Брикел “ като структуроопределящо дружество за бранша “ – сподели Валентин Костадинов, ръководител на синдикалната организация към „ Коул Енерджи “ към КТ Подкрепа.

Недоволните служащи и жители обявиха, че са наясно, че осъществяването на зеления преход ще се случи! Считат обаче, че обществото и „ Брикел” гледат в една посока.

Всички те, като част от енергийния център на България, желаят и търсят стопански и механически обосновано решение за чисто произвеждане. Но също по този начин е ясно, че е належащо да се извърши преход към екологично произвеждане на сила.

За тях моменталното затваряне на електроцентрали и рудници не е преход. Те подчертават, че не това е политиката и на Европейския съюз и смисълът на Зелената договорка.

С декларацията, която адресират до всички поданици на Гълъбово, движение„ Да, България “ и „ Зелено придвижване “, където членува Владислав Панев, си те показват своята паника от продължаващите злонамерени офанзиви против „ Брикел “ и опитите за посягане върху положителното име на бранша и търсят поддръжка в отстояване на истината против опитите на медиите да трансферират отговорността за нерешените и трупани с години проблеми в бранша, към комплекса Марица изток.

В декларацията си служащите на „ Брикел “ пишат:

„ Моментът е доста сложен за българската енергетика. Изборът, който следва по отношение на трансформацията на бранша в подтекста на Европейската зелена договорка е решителен за икономическото развиване на България.

Застрашени са работните места на хиляди енергетици и миньори. Притеснително е, че в случай че не успеем да осъществяваме удобно зелената промяна от експортно насочен бранш с принос към Брутният вътрешен продукт, бранш Енергетика ще претърпи съществени вреди “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР