Днес пред Народното събрание ще се проведе национален протест срещу

...
Днес пред Народното събрание ще се проведе национален протест срещу
Коментари Харесай

Национален протест срещу смъртта по пътищата

Днес пред Народното събрание ще се организира народен митинг против убийствата по пътищата. Очаква се протестиращите жители да блокират и придвижването по Орлов мост. Това е следващ митинг, откакто двама младежи починаха при тежка злополука на пешеходна пътека на бул. „ Сливница “ в София.

Днес са погребенията на двамата млади, изгубили живота си при тежкия случай – 22-годишния Явор Стоянов и 24-годишната Ана-Мария Милчева.

Двамата бяха блъснати от 18-годишен водач с брошура от 3 месеца, който е карал с двойно повече от позволената скорост.

Вчера вечерта за шести път на кръстовището на бул. „ Сливница “ и улица „ Русе “ в София се организира митинг с искане за правдивост и смяна.

Малко преди 21 часа на мястото на жестоката злополука стартира и инспекция на сигурността на булеварда от Европейския център за транспортни политики. Участие в нея взеха и живеещите в региона и Столичната община в лицето на заместник-кмета Дончо Барбалов. Инспекцията включва главно качеството на маркировката и на осветлението на булеварда и на мястото на злополуката. Първоначално Министерство на вътрешните работи не е оказало подпомагане на Диана Русинова от центъра, заяви самата тя в профила си във Facebook. След 40 минути обаче полицията въпреки всичко е спряла придвижването и инспекцията е била осъществена. До дни ще са подготвени резултатите, а общината ще извърши рекомендациите на центъра, даде обещание зам.-кметът Дончо Барбалов.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР