Днес празнуваме 100 години от създаването на духовното училище Нювваб.

...
Днес празнуваме 100 години от създаването на духовното училище Нювваб.
Коментари Харесай

Карадайъ на тържествата за 100 г духовно училище Нювваб: Да бъдем още по-силни на идващите избори

Днес честваме 100 години от основаването на духовното учебно заведение " Нювваб ". През всичките тези години, както и в този момент, имаме проблеми в областта на образованието, религията и политиката. В България турците и мюсюлманите имат две организации, които пазят правата и свободите им. Едната е Главно мюфтийство, а другата е нашата партия Движение за права и свободи.

Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който участва на честването на годишнината в Шумен.

В отбелязването на празника участваха още зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид, посланикът на Р Турция в София Н. Пр. Айлин Секизкьок, генералният консул на Р Турция в Бургас Сенем Гюзел и регионалният ръководител на Движение за права и свободи Шумен Аксел Руфад. Присъстваха още основният мюфтия на България доктор Мустафа Хаджи и ръководителят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед.

На хоризонта се виждат още веднъж предварителни избори. Аз желая да ви благодаря за поддръжката, която ни дадохте през 2021 година на всичките избори, обърна се към хората Карадайъ.

И прикани: " Да стартираме подготовката за изборите, които се виждат на хоризонта, тъй като би трябвало да увеличим както броя на народните представители, по този начин и политическото ни въздействие. Трябва да бъдем по-силни, с цел да разгадаем всички проблеми. "

По мотив 100 години от основаването на духовното учебно заведение в каолиновското село Браничево се проведоха конни надбягвания и културни мероприятия.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР