Днес правим решителна стъпка към връщане на онази нормалност, която

...
Днес правим решителна стъпка към връщане на онази нормалност, която
Коментари Харесай

Доц. Тонев: Правим решителна стъпка към връщане на онази нормалност, която COVID-19 ни отне

Днес вършим решителна стъпка към връщане на онази нормалност, която COVID-19 ни лиши преди две години, наша отговорност е да подходим деликатно, с цел да не позволим да се върнат предходните ограничавания. Това съобщи доцент Антон Тонев в декларация от името на парламентарната група на „ Продължаваме Промяната “. 

В текста се напомня, че от през днешния ден отпадат всички наложителни ограничаващи ограничения. „ Макар и да е рано същински да се зарадваме, въпреки и да е рано да твърдим, че пандемията е в историята, можем да се поздравим “, сподели доцент Тонев. 

В декларацията се регистрира, че Националният действен проект за справяне с COVID-19 е сработил и е пристигнал моментът, в който е било взето отговорно решение за отпадане на изключителната епидемиологична конюнктура. 

„ Този проект ни разреши да поемем надзор над разпространяването на болестта и да запазим потенциала на лечебните заведения, а в това време да позволим на бизнеса да работи. При последната Коронавирус вълна нямаше нито едно такова мракобесно затваряне на бизнеси “, сподели доцент Тонев. По думите му, познанието ни за развиването и контрола на болестта стават все по-ясни и всеобхватни, което дава опция да стартираме нов живот в нормалност, възстановявайки всички сфери, които са били наранени. 

От през днешния ден, в случай че не носим маски, няма да бъдем глобени. От през днешния ден всички в миналото налагани ограничаващи ограничения остават единствено целесъобразни. В последния месец извървяхме път на последователно разхлабване на ограничения, с цел да можем в този момент дружно да вземем осведомено решение, означи депутатът. Той уточни, че в същото време се оферират законови благоприятни условия, които да разрешат на изпълнителната власт и на шефовете на РЗИ да могат да реагират, в случай че " държанието " на COVID-19 постанова това. „ Маските и ограниченията към този момент са единствено целесъобразни и аз персонално ви предлагам да продължите да носите маски на закрити публични места – да вземем за пример, в градския превоз, по отношение на вашата сигурност “, сподели депутатът. 

Доц. Тонев означи, че в името на плавния преход са били непокътнати ограниченията в поддръжка на бизнеса. По думите му, спомагателните заплащания на медиците и на медицинските служащи, изиграли главната роля за оправянето с пандемията, ще продължат и ще преминат в нова политика по приходите, която към този момент няма да бъде обвързана с съществуване на Коронавирус пандемия. 

Халил Летифов, в процедура по метода на водене, реагира на декларацията, като означи, че ръководителят на Народното събрание би следвало да се намеси, когато от трибуната се приказват фактологични грешки. „ За това ръководство на пандемията българските жители заплатиха с живота и със здравето си “, съобщи депутатът. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР