Днес ПП-ДБ ще внесе отново правилата за избор на членове

...
Днес ПП-ДБ ще внесе отново правилата за избор на членове
Коментари Харесай

Лена Бориславова повтори опорката: Антикорупционната комисия се използва като политическа бухалка

Днес ПП-ДБ ще внесе още веднъж разпоредбите за избор на членове на новото управление на Антикорупционната комисия. Това съобщи Лена Бориславова в Народното събрание.

Припомняме, че Комисията за противопоставяне на корупцията през вчерашния ден заяви, че е открила несъответственост във връзка с подуправителя на Българска народна банка Андрей Гюров, началник на ръководство " Емисионно ", с Българската национална банка. Това оповестиха от Българска народна банка, а по-късно информацията бе доказана и от самата комисия.

" Ще създадем това на първо място, с цел да осигурим работещ в полза на всички жители орган, който да проверява корупцията по високите етажи на властта и злоупотребите с парите на българските жители. Това са правила, които са нужни да се отпуши опцията за приемане на заплащането по Плана за резистентност. Те са били импортирани, само че са били блокирани от Рая Назарян. По метода, по който се внасят, те са съгласувани с Европейска комисия ", добави тя.

Според нея неналичието на резултати на остарялата антикорупционна комисия удостоверяват, че този орган се води от „ политически подвластни лица “. И изрично съобщи, че в случай че комисията не смени своето управление, макар новото законодателство, ще продължи да се употребява " като политическа бухалка против съперниците на ГЕРБ и Движение за права и свободи ". И като образец уточни случая с Андрей Гюров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР