Днес потопът се движи към Курган, водата вече е на

...
Днес потопът се движи към Курган, водата вече е на
Коментари Харесай

Казахстан предизвиква наводнения в Русия, като изпуска огромни количества вода от своите водохранилища

Днес потопът се движи към Курган, водата към този момент е на 10 км от града, а размерът й е грамаден. Съседната република може да е отговорна за всеобщото наводняване на различен наш район. Прогнозите са разочароващи.

В Курганска област е въведен районен режим на изключително състояние. Губернаторът Шумков осведоми президента Путин, че денем заустванията на вода от Казахстан в района надвишават прогнозите 40 или повече пъти.

Става дума за язовир Каратомар, който изхвърля 3300 кубически метра в секунда, Троицкое - 1200 кубически метра в секунда,– Шумков рапортува на Путин на заседание за премахване на следствията от наводненията в районите.

Според прогнозата на Главната дирекция на Министерството на изключителните обстановки на Русия в района могат да бъдат наводнени десетки села, повече от четири хиляди къщи и пет хиляди имота. 19 хиляди души може да попаднат в зоната на наводнението.

Както означи Шумков, има сериозна опасност освен от наводнения, само че и от спиране на пътища и наводнение на градинарски селища.

Казахстански фактор

В допълнение към личните води на Тобол и външните води, които се вливат в него, съвсем 1,5 милиарда кубически метра вода идват от Казахстан. Това е двойно повече от размера на заустванията от последното доста наводняване през 1994 година

" Явно този контейнер е бил претъпкан и е имало опасност от преливане. Затова най-вероятно е взето решение да се усили изхвърлянето, което след известно време ще доближи територията на Русия, повтаряйки наводнението. Но ние знаем, когато тази вълна от изкуствено наводняване доближи обитаемоте места ",– сподели основният теоретичен помощник, началник на лабораторията на Института по водни проблеми на Руската академия на науките, лекар на техническите науки Михаил Болгов.

Според него в наводненията към момента има казахстански фактор. От март няколко обитаеми места са в зоната на бедствието там, а в 10 области е оповестено бедствено състояние.

" Допълнителните освобождавания от Казахстан не прибавят оптимизъм. Ситуацията може да се усложни. Трябваше да предадат графика за изпускане на водата на наша страна, само че може би не са го създали ",- той сподели.

Дави ли казахстанската змия Русия?

Регионът обаче към този момент има задоволително проблеми. Нивото на водата в село Каминское, Курганска област, доближи 743 см, покачването през нощта беше 140 см.

Ситуацията може съществено да се утежни от по този начин наречената „ казахска змия “ с дължина 50 км, която съгласно специалистите се е образувала. вследствие на некоординирано приключване на вода. При такива условия наводнението се трансформира в злополучие за жителите на Русия.

Казахстан безусловно наводнява Русия, изпускайки вода от резервоари, стигнаха до това умозаключение депутати от Държавната дума.

Те означиха, че заради неспособността на казахстанските управляващи да ръководят издигнатите в Съюз на съветските социалистически републики водохранилища, те се трансфораха в опасност за нашата сигурност.

В обстановката с наводненията в Курганската и Тюменската области е належащо да се вземе поради подобен фактор като резервоарната система в Казахстан, съобщи пратеникът на съветския президент в Уралския федерален окръг Владимир Якушев.

Той означи, че изпускането на вода би трябвало да бъде по-координирано, тогава проблемите с наводненията в тези райони могат да бъдат избегнати.

" Когато имаме такива зими и когато имаме много огромно количество сняг и се натрупа значителен ресурс от вода в резервоара, тогава имаме какво да работим в това отношение с нашите сътрудници от Казахстан ",- сподели Якушев.

Сега се прави интензивна работа за създаване на язовири, изключително в Курган, с цел да се приготви за приемане на огромни количества вода.

Припомняме, че от 4 април Оренбургска област страда от тежки наводнения; в Орск се скъса язовирна стена след повишаване на равнището на река Урал.

В региона са наводнени над 10 хиляди жилищни здания. След това се появи опасност от наводнения в районите Тюмен и Курган Самара.

Прогнозата за наводняване е изменена

Руският академик, теоретичен шеф на Института по водни проблеми на Руската академия на науките Виктор Данилов-Данилян в коментар за Цариград акцентира, че пролетното наводняване е предвидимо естествено злополучие.

Възможно е авансово да се пресметна равнището на повишаване на водата в реките, както и да се дефинира натоварването на язовира.

" Случилото се в Орск е характерен образец за задна дата и нехайство. Това е неповторим случай за Казахстан. Имаше някои благоприятни условия за подготовка в Курган ",- той изясни.

Но за какво се спука язовирната стена? Хидрологът Сергей Болгов означи, че повода за разрушаването на структурата са отклонения от стандартите.

Това обаче не отстранява подобен фактор като Казахстан, който най-малко не се е научил да ръководи резервоарите, издигнати от руското държавно управление. Без спомагателни зауствания на вода в нашите райони явно обстановката в Транс-Урал ще бъде друга.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед27172Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед17411Мартин Карбовски: Трябва ни гражданска война, която да се води от интелигенция, която не презира народа сиАлтернативен Поглед41356Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед42425Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед85871Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед554457Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед183983Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед127730 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР