Днес Постоянният комитет на Бернската конвенция реши да не отваря

...
Днес Постоянният комитет на Бернската конвенция реши да не отваря
Коментари Харесай

Бернската конвенция реши да не отваря досие за АМ „Струма“ през Кресненското дефиле


Днес Постоянният комитет на Бернската спогодба реши да не отваря досие по въпроса за трасето на автомагистрала „ Струма “ през Кресненското дефиле. Той остава като „ вероятен файл “, както е било през последните 6 години до момента. Това решение беше взето на съвещание на Постоянния комитет, което се организира от 29 ноември до 3 декември 2021 година

На съвещанието бяха показани резултатите от извършената през август 2021 година задача на Бернската спогодба във връзка със строителството на автомагистрала „ Струма “ в региона на Кресненския пролом. Комитетът благодари на всички участници в задачата, като означи, че Българските управляващи и неправителствените организации са изпратили невиждан взаимен отчет до Постоянния комитет, посредством който се дефинират бъдещите механизми за съдействие.

Предвижда се основаването на консултативни работни групи от способените институции, природозащитните организации и научната общественост, с ясно избрани задания и правила на работа. В рамките на тези групи ще бъдат разисквани съществени тематики като запазване на биологичното многообразие, пътната сигурност и социално-икономически въпроси, свързани със строителството и употребата на последния сектор на автомагистрала „ Струма “ в региона на Кресненския пролом.

Бюрото и Постоянният комитет на Бернската спогодба ще продължат да наблюдават развиването на плана и дейностите на страната за запазване на биоразнообразието в региона на Кресненското дефиле.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР