Днес поредният колега се оплака, че са му откраднали велосипеда. Режат

...
Днес поредният колега се оплака, че са му откраднали велосипеда. Режат
Коментари Харесай

Откраднаха ми трети велосипед, или защо в Германия е срамно да кажеш, че си българин. Резил!

Днес следващият сътрудник се оплака, че са му откраднали велосипеда. Режат металните връзки, с които е завързан, товарят го на бус - и го продават в България. Не остана сътрудник, на който не са му откраднали велосипеда. На мен ми откраднаха 3 пъти и по тази причина си закупувам към този момент по-евтини – употребявани, втора употреба транспортно средство. Има нов и за 500 евро, има и за над 6 000 евро, написа Фери М, един кърджалиец в Германия. И прибавя:

" И всички настояват, че велокрадците са или българи, или румънци. Виждали са ги по време на акция.

Допреди години имаха различен бизнес. Вземаха смарт телефони или коли на погашение, или банков заем, колкото могат да вземат (до 50 000 евро) и пушек да ги няма. Но тези измами бяха в толкоз големи мащаби, че към този момент с българска или румънска персонална карта нищо не можеш да вземеш на погашение.

Преди 2 години имаше супер преференциална промоция - двугодишен контракт с 30 евро такса за смарт телефон, с безграничен интернет, със скоростна връзка. Но не можах да се възползвам. Обиколих всички магазини. Нямам никакви отговорности, ШУФА-та ми е чиста (това е система за информация на липса или съществуване на отговорности, която се изисква при всяка комерсиална договорка, наемане на квартира и др.), работата на непрекъснат контракт, заплатата - задоволително висока. Но всички отхвърлят, без да кажат повода. Накрая се ядосах и подвигнах скандал. И тогава споделиха премълчаваната истина. За хора с българска и румънска карта тези услуги не важат. Няма проблем да си сириец, африканец или различен.

В Германия 20% от популацията са чужденци. С това тя се подрежда преди всичко по брой чужденци в Европа и на трето място в света. Но другите чужденци са с доста по-добро добро име от българи и румънци. Сирийци, афганистанци и араби са профилирани в други престъпления-изнасилвания.

Но българи и румънци - в кражбите. И в проституцията. Почти всички проститутки в обществените домове са румънки или българки.

Бедни ми, небогати, Паисий! Поради що ли се позоря да се нарека българин… в Германия?! ", представен от " 24Родопи ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР