Днес Политбюро на ЦК на ККП свика заседание, на което

...
Днес Политбюро на ЦК на ККП свика заседание, на което
Коментари Харесай

Политбюро на ЦК на ККП анализира настоящата икономическа ситуация в страната

Днес Политбюро на Централен комитет на ККП свика съвещание, на което проучва сегашната икономическа обстановка в страната и възнамерява икономическите действия за второто полугодие. То бе ръководено от генералния секретар на Централен комитет на ККП Си Дзинпин.

На съвещанието бе посочено, че сега китайската стопанска система е изправена пред нови компликации и провокации, включително дефицитът на вътрешно ползване, компликациите в стопанисването на някои предприятия, голям брой опасности в някои значими браншове и комплицираната външна обстановка. Счита се, че китайската стопанска система е мощно устойчива,  разполага с голям капацитет за развиване и наклонността за дълготрайно положително развиване няма да се промени.

На съвещанието бе очебийно, че през втората половина на годината би трябвало да се извърши точно макрорегулирането, да се продължи с дейната финансова и постоянна валутна политики, да се усили вътрешното ползване и да се придвижи строителството на модерната индустриална система. Освен това бе посочено, че би трябвало да се продължи със задълбочаването на промените и отварянето на страната, действително да се увеличи конкурентоспособността на държавните компании в основните браншове и да се усъвършенства средата за развиването на частните предприятия.  
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР