Днес подадох оставка като министър-председател и тя вече е внесена

...
Днес подадох оставка като министър-председател и тя вече е внесена
Коментари Харесай

Денков: Оставката ми не е политическа игра, а спазване на дадена дума, политически феърплей

Днес подадох оставка като министър-председател и тя към този момент е импортирана в Народното събрание. Това не е политическа игра, а съблюдаване на дадена дума. Израз е на поредност, политически феърплей и почитание към жителите. Това съобщи министър председателят на брифинг в Министерския съвет. 

" Изпълняваме уговорката, който поехме със взаимната декларация на 6 юни 2023 година ", уточни той и припомни какво съдържа тя:
да излъчат устойчиво държавно управление с народен мандат, към което ще се образува конституционно мнозинство;министър-председател за първите 9 месеца ще бъде Николай Денков, а Мария Габриел - вицепремиер и външен министър, а за идващите 9 месеца Мария Габриел - министър председател, а Николай Денков - вицепремиер;в края на всеки 9 месеца министър-председателя ще подава оставка и двете парламентарни групи би трябвало да я гласоподават и да поддържат за идващ министър председател номинацията на другата парламентарна група;правителството ще извършва съгласувани законодателна и управническа програма;ще се приготвят и одобряват промени в Конституцията в разговор с всички парламентарни групи. 
Дотук изпълняваме всяка точта и всеки ред, макар че разговорът от време на време беше видимо взривяван и вкарван в задънена улица, сподели министър председателят. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР